Vsi ljudje smo radi urejeni, tudi kar se tiče frizure. Slednja nam poudari obraz ter skrije predele, ki jih ne želimo izpostaviti. Vsekakor to dosežemo zgolj s pravo frizuro, saj je pomembno, da se od frizerja ne vračamo razočarani in slabe volje. Prava frizura, ki nam resnično paše na obraz nam poudari obrazno strukturo, hkrati pa polepša naš videz. Ne smemo zanemariti dejstva, da se moramo na svoj novi izgled po obisku frizerja privaditi. Velikokrat nam paše ravno tista frizura, ki se nam na prvi pogled ne zdi ravno primerna. Vsekakor se moramo za svojo frizuro odločiti sami ter na podlagi oblike obraza ter se pri tem posvetovati s svojim frizerjem. Napačna pričeska nam namreč ne dela nobenih uslug.

frizure

Predno odidete k frizerju, preučite vašo obliko obraza, saj le tako boste lahko frizerju povedali vaše natančne želje. Najprej se postavite pred ogledalo, lasje si spnite v čop in opazujte.

V kolikor je vaš obraz ovalen, je vaše čelo širše od brade, dolžina obraza pa je daljša za enkrat in pol od širine. Ovalno obliko obraza imate, kadar je širina čeljusti in čela skorajda enaka. Lastnost tovrstne oblike se skriva tudi v ličnicah, saj so le-te malenkost širše od vaše čeljusti. Tovrstni obliki obraza namreč pašejo skorajda vse frizure, saj je obraz dokaj uravnotežen, prav tako pa njegove poteze.

Okrogla oblika obraza nima poudarjenih določenih potez, temveč ima zgolj širše ličnice. Čeljust in čelo deluje bolj zaokroženo, širina obraza pa je skoraj enaka sami dolžini.  Takšni obliki pašejo podolgovate frizure, saj optično zožijo obraz. To prav tako storijo frizure, ki temeljijo na volumnu.

Pravokotna oblika se prepozna po širokem čelu ter zaobljeni in oglati čeljusti. Zgornji in spodnji del obraza je pri tek skoraj enake širine. Takšnim oblikam se podajo stopničaste frizure, saj na ta način omehčajo samo obliko.

V primeru, da imate podolgovato obliko, imate daljšo dolžino obraza, kot pa širino. Čeljust in čelo je v tem primeru skorajda enako široko. Ljudje s takšno obliko imajo dolge linije ličnic ter ozko brado in visoko čelo. Po večini jim pašejo frizure, ki so dolge do ramen ali brade. Pomemben je tudi volumen.

Osebe s srčasto obliko se lahko pohvalijo z širokim ličnicam in ožjo čeljustjo. Čelo je v tem primeru prav tako široko, sam čeljustni lok pa je raven. Ženske s takšno obliko morajo poudariti spodnji del obraza s pomočjo volumna. Primerna je stopničasta frizura in pričeske do ramen.

Diamantno obliko obraza določa ozko čelo in čeljust ter široke ličnice. Le-te so najbolj izrazite. Osebam s takšno obliko najbolje pristojijo frizure, ki spodnjemu predelu obraza podaljšajo širino.

Kategorije: Lepota in zdravje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja