Za odgovor na vprašanje »Kako izbrati pravi implantat?« smo se obrnili na največji zobni portal v Sloveniji – ezobozdravnik.si. Razložili so nam nekaj stvari, ki bi jih moral poznati vsak slovenski pacient, predno se odloči za vstavitev zobnega implantata. Na tem mestu bomo izpostavili nekaj informacij, več pa si lahko preberete na njihovem portalu, kjer boste našli res veliko uporabnih informacij.

implantat

Prvo dejstvo je, da je zobni implantat oziroma vsadek veliko boljša rešitev kot zobni mostiček. Implantat je danes preverjena rešitev, ki se uporablja širom sveta. Z razširjenostjo dentalne implantologije je postopek vstavitve implantatov postal zelo rutinski. Tudi življenjska doba implantata je v večini primerov zelo dolga, tako da je vsak strah pred vstavitvijo zobnega vsadka odveč.

Drugi podatek govori o tem, da je na svetu na desetine različnih proizvajalcev implantatov. Nekateri vlagajo ogromna finančna sredstva v znanje in razvoj ter nenehno izboljšujejo svoje izdelke. Preostali izdelovalci kopirajo največje proizvajalce in izdelujejo implantate na podlagi znanih dejstev. Posledično je razlika v ceni, ki je med različnimi proizvajalci, zelo velika.

Kaj pa to pomeni v praksi?

Razlike v kakovosti materialov implantatov in tehnologiji izdelave so majhne. Posledično gre tudi pri uspešnosti implantacije za majhne razlike med uspešnimi in manj uspešnimi postopki vgradnje implantatov. Po domače povedano, neke velike razlike med različnimi vrstami implantati niti ni, tako da če si ne morete privoščiti najbolj dragih implantatov ne bo nič narobe, če vam zobozdravnik vstavi implantat nekoliko manj priznane znamke. Tako lahko prihranite tudi nekaj 100 evrov. Je pa res, da se na trgu pojavljajo tudi resnično poceni implantati, manj priznanih znamk in tu je verjetno treba biti malo previdnejši in preveriti, kakšne so izkušnje pacientov in kirurgov s temi implantati.

Tretji in morda celo najpomembnejši dejavnik je izbira dobrega implantologa. Zobne implantate vstavljajo tako zobozdravniki kot oralni kirurgi, paradontologi in tudi ORL kirurgi. Roka izkušenega kirurga, ki ima za seboj že veliko posegov in dobrih priporočil pacientov, je verjetno najbolj pomemben podatek, kako uspešen bo postopek vstavitve implantata in kakšno bo vaše zadovoljstvo.

Kategorije: Lepota in zdravje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja