Ali menite, da je danes cena plina pri nas previsoka? Morda bi se lahko našla kakšna rešitev, da bi ceno nekoliko spustili, toda tu je vprašanje, ali to sploh je v interesu ljudi, ki so trenutno na pozicijah, ki lahko sprejmejo takšne odločitve. Ljudje smo pogosto slepi in se ne zavedamo, da le peščica ljudi na visokih položajih lahko naredi velike spremembe in cena plina bi seveda v primeru drugačnega vodenja lahko bila drugačna. Ne bomo dejali, da ti ljudje delajo slabo, saj bi bilo to krivično, vsekakor pa se lahko najde kdo, ki nima ravno dobrih interesov za celotno družbo, pač pa se fokusira bolj nase, in taka oseba na vodilnem položaju je lahko nevarna.

cena plina

Cena plina je nekaj, kar močno vpliva na življenja nekaterih ljudi, ki imajo doma veliko naprav, ki delujejo s pomočjo le tega. Ali si lahko predstavljate, koliko bi nekemu gospodinjstvu v katerem se borijo, da se prebijejo skozi vsak naslednji mesec pomenilo, če bi se cena plina spremenila? Takšnemu gospodinjstvu bi se to kar precej poznalo, zato je prav, da se ljudje na vodilnih položajih potrudijo po svojih najboljših močeh, da lahko naredijo korak naprej in najdejo neko ponudbo, ki bo omogočila, da bomo imeli plin še ceneje. Cena plina se lahko zmanjša, o tem ni nobenega dvoma. Vprašanje je le, če obstaja interes za nekaj takega.

Ni vse odvisno samo od nas v Sloveniji, pač pa je kar velik del odločilen tam, kjer se plin proizvaja. V Sloveniji nimamo plina kot naravne dobrine in zato je cena plina pri nas tako visoka. V državah, kjer je plin kot naravna dobrina, je seveda cena plina precej nižja in vsekakor se tam lahko lepše živi z uporabo te naravne surovine. Plin je fosilno gorivo, ki pa ga ni v neomejenih količinah, tako da lahko pričakujemo, da bo kmalu ga zamenjala kakšna druga alternativa.

Kategorije: Podjetništvo