Kineziološki trakovi omogočajo oporo za dele telesa in so prijetni za kožo, saj imajo valovito hipoalergensko lepilno strukturo v obliki S črke, kar je odlika trakov Kintex Classic Tape, ki se povsem prilagodijo strukturi človeškega telesa in ni pomembno, kam ga namestite, povsod deluje in je uporaben ter udoben. Kineziološki trakovi, ki jih najdete na tej povezavi https://www.mojstil.si/izdelek/kinezioloski-trakovi, so poleg naštetega tudi nepropustni za vodo, so zelo trpežni in se ne strgajo, tudi če jih imate na sebi nekaj ur ali pa 7 dni.

Kineziološki trakovi

Najlažje pa ga odstranimo pod prho, ko je moker in sicer tako, da ga nežno potegnemo v smeri rasti dlak. Skoraj nikoli ni nobenih alergijskih reakcij, te so zares redke, tako da so kineziološki trakovi zelo varni za uporabo. Če bi opazili, da vam, trak draži kožo, ga  takoj odstranite.

Uporabljamo jih za sproščanje mišične napetosti ali za krepitev mišic, seveda je to potrebno delati v kombinaciji s fizičnimi vajami. Zelo so uporabni pri glavobolu in menstrualnih težavah, pa tudi oteklinah ter celo prehladnih obolenjih.

Kineziološki trakovi so enostavni za nameščanje in sicer jih namestimo na kožo brez raztega. Če želimo, da se dobro prime, je potrebno ta predel obriti. Če imate mastno kožo pa jo še prej razmastite z milom ali alkoholom.

Kineziološki trakovi so sestavljeni iz 100 % bombaža, akrilnega lepila in se raztegnejo lahko do 10 %. V dolžino pa so elastični od 50 do 60 %. Na razpolago imate več različnih barv, med katerimi lahko izbirate in jih prilagodite svojemu okusu, stilu in obleki. Poleg tega barve vplivajo na naše počutje. Bež barva na primer pomirja živce. Rdeča barva pa stimulira vse naše točke in tudi mišice. Modra in zelena barva pa sta namenjeni pomirjanju in počitku.

Vsekakor velja preizkusiti kineziološke trakove, saj imajo ljudje z njimi fantastične rezultate in dejansko tudi pomagajo. Kaj bo dali, da vas bolečina mine?

Kategorije: Dom in vrt

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja