Očesna klinika uporablja najsodobnejšo lasersko tehnologijo za odpravljanje refrakcijskih napak očesa. Očesna klinika nežno, varno in neboleče lahko odpravi dioptrijo v nekaj minutah. Zagotavlja vrhunsko udobje, ekipa vrhunskih zdravnikov pa bo poskrbela za vaš nov vid. Siva mrena je očesna bolezen, ki povzroči izgubo prosojnosti očesne leče. To prepreči ostro sliko s pravilno interpretacijo barv. Siva mrena se sčasoma poslabša in če je ne odstranimo pravočasno, se lahko spremeni v slepoto. Varna in učinkovita rešitev za vse paciente je operacija, ki jo vsako leto opravijo milijoni ljudi po vsem svetu.

 očesna klinika
Očesna klinika ponuja najobsežnejše storitve na področju očesne mikrokirurgije v Evropi. Imajo sodobno lasersko tehnologijo in izjemno strokovno ekipo z dolgoletnimi izkušnjami. Obstajata dve glavni vrsti očesnih zdravnikov: oftalmologi in optometristi. Ste v zadregi, kaj je kaj in kdo kaj dela? Ne pozabite, da lahko ti strokovnjaki sodelujejo in da je timski pristop lahko najboljša možnost za nego oči. Oftalmolog nudi celovite storitve očesne nege vključno z očesnimi pregledi, medicinska nego oči za stanja, kot so glavkom, iritis in kemične opekline. Nudijo kirurško nego oči za travme, prekrižane oči, sive mrene, glavkom in druge težave. Diagnostika in zdravljenje očesnih bolezni, povezanih z drugimi boleznimi, kot sta diabetes ali artritis, plastično kirurgijo za dvig povešenih vek ali glajenje gub.
Optometristi zagotavljajo primarno zdravstveno nego oči. Nekateri optometristi opravijo dodatno klinično usposabljanje. Osredotočeni so na redno nego vida in opravljajo pregled oči in teste vida. Predpišejo in namestijo očala in kontaktne leče. Spremljajo medicinsko povezana očesna stanja, povezana z boleznimi, kot je sladkorna bolezen. Upravljajo in zdravijo stanja, kot sta suho oko in glavkom. Nudijo pripomočke za slabovidne in nego vida. Optometristi in oftalmologi pogosto sodelujejo, da poskrbijo za vas.
Optiki niso očesni zdravniki in ne morejo opravljati očesnih pregledov. Dobijo 1- ali 2-letno diplomo, spričevalo ali diplomo. Izpolnijo recept, ki vam ga predpiše očesni zdravnik. Oni vam zagotovijo, namestijo in popravijo očala, okvirje in kontaktne leče, izmerijo vaš obraz in pomagajo pri odločitvi, katera vrsta leč in okvirjev je najboljša. Naročijo in pregledajo izdelke, vključno s kontaktnimi lečami in lečami za očala. Prava izbira zdravnika je odvisna od vaših potreb. Najboljši očesni zdravnik za vas bi moral biti nekdo, ki vam je všeč in mu zaupate.

Kategorije: Zdravlje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja