Smuči Elan Amphibio 16 so smuči višjega kakovostnega razreda, ki odgovarjajo potrebam zahtevnejših rekreativnih smučarjev, primerne pa so celo za tiste, ki se posvečajo tekmovalnemu smučanju. Gre namreč za suči, ki so v samem vrhu med izdelki priznane serije Elan Amphibio. Prinašajo prav vse, kar potrebujemo na strmih zasneženih pobočjih, predvsem pa s kombinacijo opaznih lastnosti in drobnih detajlov zagotavljajo izvrstno izkušnjo in nepozabno smuko! Veliko izbiro smučarskih kompletov (smuči z vezmi), boste našli v trgovini Rossi Sport.

smuci-z-vezmi

Seveda lahko tudi od smuči Elan Amphibio 16 pričakujemo vse tisto, kar odlikuje serijo Amphibio nasploh. Tudi model z oznako 16 je dovršeno oblikovan in z asimetrično zasnovo zagotavlja popoln občutek pri spustih po snegu. Vozne lastnosti so pravzaprav optimalne, saj smuči združujejo prednosti različnih tipov oziroma oblik smuči, z manjšimi prilagoditvami pa odgovarjajo še na specifične potrebe tistih smučarjev, ki iščejo še kaj več kot sproščeno vijuganje in hitre spuste.

Kot se za vrhunski izdelek iz serije Elan Amphibio spodobi, so tudi smuči št. 16 izdelane iz kakovostnih materialov in z vzdržljivo zasnovo. Polni naziv smuči Elan Amphbio 16 Ti2 Fusion že izdaja, kje tiči glavni adut kakovosti materiala smuči. Osnova smuči je dopolnjena s titanom, ki v dveh plasteh zagotavlja vzdržljivost in tudi vzdolžno fleksibilnost smuči, s tem pa daje odličen temelj za druge prilagoditve oblike za vrhunsko vijuganje. Podlaga je izdelana iz posebnega nano materiala, ki zagotavljajo izvrstno drsenje po sneženi površini, poleg tega dopušča tudi določeno vsestranskost pri uporabi smuči na različnih podlagah. V prvi vrsti so te smuči sicer namenjene smučanju na urejenih smučiščih z utrjenim snegom, kjer pridejo odlike modela najbolj do izraza.

Ker gre za hitre in odzivne smuči, je model Elan Amphibio 16 najbolj primeren za izkušene smučarje, ki se na strmih pobočjih dobro znajdejo. Za začetnike so te smuči morda nekoliko prehitre in morda celo nevarne, čeprav ob previdni uporabi odgovarjajo tudi rekreativcem. Seveda so smuči Elan Amphibio 16 na voljo v različnih velikostih, ki pokrivajo smučarje različnih telesnih višin.