Modrostni zobje so danes zelo pogosti, ti pa nam lahko povzročajo nadležna ponavljajoča vnetja, ta pa so lahko zelo boleča, zato se pogosto odstrani iz ustne votline, torej nam jih izpulijo. To pa naredijo tudi v primeru predvidenega ortodontskega zdravljenja, zobne gnilobe, ali pa če se nam ti izraščajo v sosednji zob pa pa oba, to pa povzroči tveganje okvare teh zob. Odstranjevanje modrostnih zob pa nam danes omogoča zobna kirurgija Ljubljana.

Zobna kirurgija Ljubljana

Zobna kirurgija Ljubljana bo torej vaše modrostne zobe odstranila pod lokalno anastezijo, pri samem posegu pa vam zagotovijo, da ne bodo vašega modrostnega zoba odstranili torej populili s silo, ampak bodo to opravili s različnimi tehnikami in pripomočki, s katerimi vam bodo zagotovili, da ne bodo poškodovali sosednjih zob, ustnih tkiv ali pa kosti. Pride pa tudi do primerov, ko je potrebno modrostni zob razrezati na več delov, te nato s posebnim vzvodom ali pa s kleščami odstranijo iz vaše ustne votline, rano pa nato zašijejo. Ko zobna kirurgija Ljubljana ta poseg opravi, torej po operaciji, je potrebno hlajenje z obkladki, s tem pa bomo pripomogli h zmanjševanju otekline in tudi bolečine.

Zobna kirurgija Ljubljana pa vam pomaga tudi v primeru, da pride so odmika dlesni, to je danes kar pogost pojav, do katerega pride zaradi več različnih vzrokov, bodisi neustrezne ali pa napačne ustne higiene, ta nato povzroči nastanek zobnega kamna in pa tudi vnetje obzobnih tkiv, ti pa posledično pripeljejo do recesije dlesni. Razlog za odmik dlesni, pa je lahko tudi nepravilen položaj naših zob v zobnem loku, neustrezno ščetkanje in tudi sama ščetka ali pa tanke dlesni. Če pa se ta odmik dlesni ne začne pravočasno sanirati, nas lahko ta pripelje do resnejših težav v naši ustni votlini. Skratka zobna kirurgija Ljubljana vam bo pomagala izboljšati vaše stanje brez pretiranih bolečin in pa visoke cene.