Verjetno se je že marsikdo srečal z vprašanjem kako nastane zobni kamen? Zobni kamen je eden od dejavnikov, ki lahko nastane bodisi zaradi slabše usten higiene ali pa zgolj zaradi uživanje različne hrane, ki se toliko bolj pripomore k nastajanju zobnega kamna. Drži, da so nekateri še toliko bolj podvrženi nastanku zobnega kamna a to ne pomeni, da imajo zaradi tega slabšo ustno higieno. V podjetju Lux Dental vam vaš zobni kamen lahko odstranijo in ne le odstranijo temveč vam podajo priporočila kako najbolje skrbeti, da do nastajanja zobnega kamna ne pride prepogosto.zobni kamen

Podjetje pa se ne ukvarja zgolj z čiščenjem zobnega kamna temveč skrbi za celotno ustno higieno. Tako lahko pri njih naročite klasičen zobozdravstev pregled kjer vam bodo z strokovno pomočjo pregledali vašo ustno votlino in vam z ustreznimi napravami poskrbeli, da ne bo prihajalo do morebitnih zobozdravstvenih težav. V podjetju Lux Dental tako poskrbijo za celotno podobo vaših zob, kjer med drugim ponujajo estetsko zobozdravstvo, zobno protetiko, implantologijo, paradontologijo in še vsa ostala področja za zdravljenje vaših zob. Tukaj se dnevno srečujejo z najrazličnejšimi primeri zobnih bolezni za to so zelo dobro in strokovno podkovani za podajanje odgovorov na težave z vašo sklenino in vašimi zobni.

Zobni kamen, kot najpogostejši dejavnik, ki pri marsikateremu lahko kvari tudi nasmeh lahko zanj poskrbimo z redno ustno higieno, ki pa ni samo krtačenje zob temveč poleg krtačenja je priporočljivo zobe vsaj enkrat dnevno tudi očistiti z zobno nitjo. Zobni kamen se lahko nabere tako pod dlesnijo ali pa nad dlesnijo. Žal se zobni kamen, ki nastaja pod dlesnijo opazi samo z rentgenskim posnetkom. Za lažji pregled ali zobni kamen imate lahko z preprostim trikom z  jezikom preizkusite podrgniti po svojih zobeh. Zobni kamen se namreč čuti kot hrapavost zoba. V primeru, da le tega začutite svoje zobozdravnika na to opozorite, da vam pravočasno odstrani zobni kamen.

Kategorije: Dom in vrt

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja