Katere postopke uporablja oralni kirurg boste izvedeli tukaj.

Oralna kirurgija vključuje zapletene kirurške posege kot so puljenje zob, komplicirane ekstrakcije neizraslih modrostnih zob, puljenje zlomljenih korenin zob in podobno. Sestavljena je iz več kirurških posegov.

Če imamo težave, kot so vnetje, močna bolečine in oteklina je pravilna odločitev ta, da se odločimo za zdravljenje. Do te ugotovitve pa lahko pridemo šele na podlagi zobozdravniškega pregleda. Ta nam poda napotke, ki se jih moramo držati.

Oralna kirurgija predstavlja zdravljenje v primerih, ko manjkajoči zob nadomestimo z zobnim vsadkom, vendar je v ustni votlini kost premajhna in jo je potrebno dograditi. Če težav ne odpravimo pravočasno lahko pride do uničenja in izgube zob.

Posegi, ki jih opravlja kirurg so:

-Apikotomija je poseg, pri katerem se odstranjuje vrh korenine zoba in z zdravljenjem vnetja tkiva okoli ciste. To je v primeru, ko je prisotno kronično vnetje in ga s klasičnim zdravljenjem ne moremo odpraviti. Izvaja se pod lokalno anestezijo, potek je neboleč. Poseg se zaključi s šivanjem dlesni.

-Alveotomija je poseg, pri katerem kirurg izpuli modrostne zobe, ki pacientu povzročajo močne bolečine. Lahko povzročajo tudi vnetja in tako poškodujejo ostale zobe. Pri tem posegu se odstrani kost okoli zoba in se izvaja pod lokalno anestezijo. Za nekaj časa po posegu je potrebno tudi spremeniti način prehranjevanja, saj pride lahko do blažjega otekanja.

-Dviganje sinusa je poseg v primeru, ko je pacient že dalj časa brez zob in pride do resorbcije kosti. Kirurg dogradi kost z umetnimi materiali, obstaja tudi možnost vgradnje lastne kosti. Prav tako poteka pod lokalno anestezijo, pacient okreva nekje dva do tri dni.

-Regeneracija kosti je metoda presaditve kosti, ki se določa glede na količino in vgradnjo implantata. Proces zaraščanja kosti traja nekje od štiri pa do devet mesecev.

Če imate podobne težave, jih odpravi oralna kirurgija, ki bo povrnila vaš nasmeh.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja