Smrekova krema Smrekovit oziroma smrekova krema Smrekovit extra ter Smrekovit klasik so kreme iz smrekove smole, ki so na osnovi vode, eteričnih ter naravnih olj ter etanola. Smrekova krema se zelo lepo maže in tudi brez masiranja se zelo dobro vpije. Smrekova krema ni mastna in se zelo hitro posuši tako, da po nanosu nerabite dolgo čakati, da bi se krema posušila in ne bi puščala mastnih madežev na oblačilih.  Izdelek se nanese na želen  predel kože in po potrebi z masiranjem vpije v kožo. Pretiravanje z količino nanosa kreme ne vpliva na njeno učinkovitost. Kremo nanašajte po potrebi. Optimalno nanesite 2 do 3 na dan.

krema Smrekovit

Učinkovitost smrekovo kremo so uporabljali že ameriški Indijanci. Pripravke te kreme so potem uporabljani na razpokani ter poškodovani koži. Iz smrekove smole pa so kasneje izdelovali tudi žvečilne gumije saj so ugotovili, da ima to zelo dober vpliv na ustno votlino.

Smrekova krema je bila testirana s strani bosanskega raziskovalnega tima. Preverili so delovanja tretirana površinskih ran ter tudi manjših ran. Smrekova krema ima 2 certifikata in sicer:

BIO certifikat (to je certifikat za naravno kozmetiko z bio sestavin)  VEGAN certifikat ( to pa je certifikat kjer so vse pridobljene sestavine naravnega izvora in niso preiskušene na živalih ter se za njihovo pridobitev ne izkorišča živali. Oba cetifikata se redno kontrolirata z strani Inštituta za certifikacijo v kmetištvu in gozdarstvu Maribor.

Trenutno so v prodaji 2 vrsti smrekove kreme in sicer ena je Smrekovit, ki nima zelo veliko hladilnega učinka temveč bol zdravilne. Kar pomeni, da se uporablja bol za rane in podobno. S tem, da imamo še izvedenko Smrekovit ekstra pri kateri pa ima poleg zdravilnega učinka še izrazit hladilni učinek kateri se uporablja bolj za razpokano kožo.

Opozorila:

Smrekova krema oziroma sestavini mentol in kafra lahko delujeta dražilno na kožo ali v redkih primerih povzroči alergično reakcijo kože

na voljo je v 120 ml aluminijasti tubi.

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja